Keçiören ilçesi Ovacık Eğitim Kampüsü ve il genelinde 34 eğitim tesisinin temel atma töreni Başbakan Sayın Binali YILDIRIM’ın katılımıyla gerçekleştirildi. Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankara Valisi Ercan Topaca, Ankara Milletvekilleri Cemil Çiçek, Ahmet Gündoğdu, Lütfiye Selva Çam ve Ahmet İyimaya, Kahramanmaraş Milletvekili Celalettin Güvenç, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Keçiören Kaymakamı Uğur Bulut, Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık gibi birçok önemli isim de törende hazır bulundu.
Temel atma programı Ankara Büyükşehir Belediyesi Mehteran takımının eserlerini sunmasıyla başladı.Program Saygı duruşu ve istiklal marşımızın söylenmesinin ardından Keçiören Hüseyin Güllüoğlu Ortaokulu öğrencilerinin halkoyunları gösterileriyle devam etti.
Başbakan Binali Yıldırım, eğitim kampüsü de dâhil olmak üzere toplam 35 projenin temelinin atıldığını belirterek, “Bunun içinde 65 tane bina, okullar var, anaokulu, spor salonu, pansiyonlar, atölyeler. Keçiören, Sincan, Pursaklar, Beypazarı, Kahramankazan’da da okulların temelini de buradan atıyoruz. Bugün sadece bu güzel okulların temelini atmıyoruz, ülkemizin geleceği aydınlık yarınların da temelini atıyoruz. Gençlerimiz için, çocuklarımız için eğitim yuvaları yapıyoruz. Bugün 13 ilçemizde temelini attığımız 1010 tane sınıfın aynı anda temelini atıyoruz. 8 anaokulu, 3 atölye, 8 spor tesisi, 2 halk eğitim tesisi ve toplamda 700 öğrenci kapasiteli öğrenci yurdunun da temelini atacağız. Toplam 516 milyon. Gençlerimiz için çok daha fazlasını yapacağız. Bu, adeta bir külliye şeklinde olacak. Liseler var, iki tane Anadolu lisesi, meslek lisesi, bir adet atölye, spor salonu da burada temeli atılmış olacak. Daha sonra bu külliyeye ilaveten Bağlum’un ihtiyacını karşılayacak şekilde yeni okullar da buraya ilave olacak. Bir hususun altını çizerek ifade etmek istiyorum, bugün temelini attığımız okullarla derslik ihtiyacını karşılıyoruz. 2019 yılının sonuna kadar Türkiye’de tekli eğitime geçeceğiz. Sabahçı, öğlenci artık bitecek. Öğrenci sabah okuluna gidecek, akşamına da dönüp evine gidecek. İşte, bu temel atma bunun önemli bir adımıdır. 2019’un ilk harcını karıp ilk temelini atmış oluyoruz.” dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz , eğitime ayrılan kaynağın her geçen yıl artırıldığına dikkati çekerek, 2018 yılı bütçesinde eğitim için 134 milyar lira kaynak ayrıldığını ifade etti. Bu yıl ilk defa ilkokullarda yetiştirme programı hakkında açıklama yapan Yılmaz, ‘’Okuma yazma ihtiyacı olanlara da 12 pilot ilde destek verilecektir ‘’dedi.
Ankara Valisi Ercan Topaca;’’Ankara 964.645 öğrencisi, 62.000 öğretmeni, 2.837 okulu ve 40.129 dersliği ile güçlü bir eğitim altyapısına sahiptir. Hükümetimizin 2019-2020 eğitim öğretim yılının başına kadar tekli eğitime geçme hedefi doğrultusunda ciddi bir eğitim hamlesi başlatmış olduğunu 207 ilkokul, 163 ortaokul, 25 lise ve 96 okul öncesi kurum olmak üzere, toplam 491 okulda ikili eğitim yapılmaktadır’’ dedi.
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tuna, Sayın Başbakanın eğitime verdiği destekten son derece memnun olduklarını belirterek daha başka temel atma törenlerinde de yeniden bir araya gelmek istediklerini dile getirdi.
Tören, protokol konuşmalarının ardından temeli atılan eğitim tesislerine canlı bağlantı yapılması ile sona erdi.