Bakanımız Sn. Ziya SELÇUK ve Kültür ve Turizm Bakanı Sn. Mehmet Nuri ERSOY "Çanakkale Kahramanlarını Öykü Kitapları Tanıtım Etkinliği'ne katıldılar. Düzenlenen etkinlikte, Çanakkale Milletvekili Sn. Jülide İSKENDEROĞLU ve Müdürümüz Sn. Turan AKPINAR da Bakanlarımıza eşlik ettiler.
İzmir İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ses, Tasarım ve Kayıt Ekibi'nin seslendirdiği eserlerle başlayan program, tanıtım videosunun paylaşımı ile devam etti. Öykü Yazarı ve Proje Danışmanlarından Yusuf DURSUN açılış konuşması yaptı. Sonrasında Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarih Alan Başkanı İsmail KAŞDEMİR ve Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürü İsmail ÇOLAK, Çanakkale Kahramanlarını Öyküleştirme Çalışmasının önemini vurgulayan konuşmalarını gerçekleştirdi.
Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY ve Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK' un kültürün ve eğitimin birlikteliğinin önemine vurgu yapan konuşmalarının ardından yazar öğretmenlerimize, başarı belgeleri Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK, Çanakkale anıtı hediyesi ise Kültür ve Turizm Bakanı Sayın Mehmet Nuri ERSOY tarafından verildi.
Millî Eğitim Bakanlığı Destek Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Kültür ve Turizm Bakanlığı Çanakkale Savaşları Gelibolu Tarihî Alan Başkanlığı, Çanakkale Savaşı'nın genç, yaşlı, çocuk, kadın yüz binlerce kahramanının ölümsüz hatırasını çocuklarımızın, gençlerimizin hafızasında yaşatmak için "Çanakkale Kahramanlarını Öyküleştirme Çalışması" adlı bir proje hazırladı.
105 yıl sonra öğretmenlerimiz, eşi benzeri görülmemiş kahramanlık hikâyelerinin yaşandığı "Çanakkale Savaşları"nın sonsuza dek hatırlanması ve yeni nesillere Çanakkale ruhunun aktarılması görevini devraldı. Öğretmenlerimize; Dr. Zeki Gürel, Yusuf Dursun, Kadir Türker Geçer, Aslıhan Kervan ve Sıdıka Yamaç danışmanlık yaptı.
Çanakkale Muharebelerinin yaşandığı alanı ziyaret eden öğretmenler, hem Çanakkale Savaşları hem de hikâyesini yazacakları kahramanla ilgili araştırmalar yaptı. Yaklaşık bir yıllık titiz çalışma ile Çanakkale kahramanlarının ölümsüz hatıralarını çocuklarımızın, gençlerimizin hafızasında yaşatmak, Çanakkale ruhunu diri tutmak amacıyla yazılan 10 öykü tamamlandı.
Yusuf Dursun'un 'Vatan Sana Emanet/Kınalı Hasan' ve 'Elveda Kuşlar' , Fatma Aydar'ın 'Merhamet Kanatları', Veli Üstün'ün 'Denizlerin Tahtı', Müzeyyen Alver'in 'Yusufçuklar da Ağlar', Işık Okçu'nun 'Karanlık Limanın Martısı', Huri Dursun Özkan'ın 'Korkuya Vakit Yok', Mukadder Bilgili'nin 'Tablodaki İzler', Kadir Girgin'in 'Umudumuz Var' ile Mehtap Teker'in 'Yükünü Kalbiyle Taşıyan Yiğit' adlı öyküleri, tarihî gerçekliğe ve öğrenci seviyesine uygunluk bakımından da incelenerek, ortaokul öğrencileri ile buluşması için hem basılı hem de EBA üzerinden dijital paylaşım olarak hazırlandı.