ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ SAYIN ZİYA SELÇUK'UN TEŞRİFLERİYLE "ÖĞRETMEN DESTEK NOKTALARININ" TANITIM TOPLANTISI YAPILDI

MİLLİ EĞİTİM BAKANIMIZ SAYIN ZİYA SELÇUK'UN TEŞRİFLERİYLE

        Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK, 81 il ve 957 ilçede açılması planlanan "Öğretmen Destek Noktalarının" tanıtımını yaptı.

        Ankara'da yapılan programda Bakanımıza; bakanlığımızın yetkili ve temsilcileriyle beraber Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Turan AKPINAR, Müdür Yardımcılarımız ve şube müdürlerimiz eşlik ettiler. Törende okul yöneticileri ve öğretmenler hazır bulundular.

        Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK öğretmen destek noktaları hakkında açıklamalarda bulundu. Sayın SELÇUK: "Eğer biz güçlü öğretmen istiyorsak bunun yerinde, sürekli ve sürdürülebilir bir mesleki gelişimi olmalı. Yılda iki üç gün yapılan bir çalışmayla güçlü bir öğretmen kadrosu oluşturmak çok da mümkün olmayacak. Bundan dolayı da yerinde eğitim almayı çok önemsiyoruz. Yerinde, yanında ve yolunda bir mesleki gelişim için her ilçeye Öğretmen Destek Noktaları açıyoruz" dedi.

        Türkiye'nin güçlü bir gelecek hayalinde öğretmenlerin ve yöneticilerin desteklenmesi gerektiğini belirten Sayın SELÇUK, "Ama bu desteğin muhakkak suretle uluslararası standartlarda, Türkiye'nin birikimini kapsayan ve yaygın bir şekilde olması gerekiyor. Bu desteğin akademik yönünün çok yüksek olması gerekiyor. Eğer biz güçlü öğretmen istiyorsak bunun yerinde, sürekli ve sürdürülebilir bir mesleki gelişimi olmalı. Yılda iki üç gün yapılan bir çalışmayla güçlü bir öğretmen kadrosu oluşturmak çok da mümkün olmayacak. Bundan dolayı da yerinde eğitim almayı çok önemsiyoruz. Yerinde, yanında ve yolunda bir mesleki gelişim için her ilçeye Öğretmen Destek Noktaları açıyoruz" diye konuştu.

 

        "Sürekli ve sürdürülebilir bir eğitim desteği sağlama amacı bizi buraya getirdi"

        Bu destek noktalarında bir değerlendirme veya notlandırmanın söz konusu olmadığını ifade eden Sayın Ziya SELÇUK, "Burası sadece kapasite yönetimini geliştirmek ve mevcut kaynakları daha iyi yönetebilmek için öğretmenlerimizin mesleki gelişim anlamında ihtiyaç duydukları her şeye anlık olarak yerinde, zamanında ulaşabilecekleri ve bu ulaşımın sonucunda da bir katma değere dönüştüreceği bir anlayıştan söz ediyoruz. Biz yaklaşık 1 yıldır yoğun olarak okul profili değerlendirme, ölçme değerlendirme merkezi, e-Portfolyo, e-Rehberlik gibi birçok kavramdan söz ediyoruz ve hayata geçiyoruz. Bu çalışmaların hepsini bir arada değerlendirdiğimizde 'bunları hayata geçirecek kimdir?' diye sorduğumuz da elbette öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizdir. O zaman öğretmenlerimiz ve yöneticilerimizin desteklenmesi gerekiyor" şeklinde konuştu.

        Önümüzdeki Şubat ayından itibaren Ankara ve bazı illerde bunun pilotlamasının yapılacağını ve ardından bütün il ve ilçelerde bunun yaygınlaşması için yol haritası oluşturduklarını kaydeden Sayın SELÇUK, "Güçlü öğretmen, güçlü gelecek dediğimizde önümüzdeki seçenek öğretmenin desteklenmesi, yöneticinin desteklenmesi olarak kalıyor. Bizim amacımız güçlü öğretmen için alt yapı kurmak. Eminim çok kısa bir süre içinde buralarda görev alacak arkadaşlarımızın belirlenmesi ve onların eğitimlerinin sürdürülmesi ve Türkiye'deki öğretmen eğitimimin çok daha nitelikli, sürekli, zamanında yapılması için bu merkezlere ihtiyacımız var. Aksi takdirde yılda birkaç gün, birkaç saatlik hizmet içi eğitimle bugünün dünyasının eğitiminin hukukunu korumak ve gereğini yapmak konusunda eksik kalacağımız aşikârdır. Bu eksikliği gidermek için öğretmenlerimize sürekli ve sürdürülebilir bir eğitim desteği sağlama amacı bizi buraya getirdi" ifadelerini kullandı.

25-11-201925-11-2019

Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Kampüsü Bina No 6 İ Blok Yenimahalle ANKARA - 0 312 306 86 00 / 306 86 04 / 306 86 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.