İstiklâl Marşımızın Kabulünü 95. Yıl Dönümünde Kutladık
12 Mart İstiklâl Marşı’mızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma programı duygulu bir törenle Ankara Atatürk Lisesinde yapıldı.
İstiklâl Marşı’mızın kabulünün 95. yıl dönümünü kutlamak, büyük şair, dava adamı Mehmet Akif’i tanımak, anlamak, yâd etmek, şükran ve rahmetle anmak için düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklâl Marşımızın okunmasıyla başladı.
Büyük mütefekkir Mehmet Akif’in İstiklâl Marşı´yla milletin hürriyet mücadelesini ve ezelden ebede yürüyüşünü destanlaştırdığını, bütün bir milletin hislerine tercüman olduğunu ifade eden Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, ne mutlu bizlere ki Mehmet Akif gibi pak bir ruhu, temiz bir vicdanı yâd etmek, onun davasını, ideallerini, vatan aşkını, heyecanını paylaşmak için bugün buradayız. Merhum Mehmet Akif´i hakkıyla anmak ve ona layık olmak, Akif´i düşünceleriyle, dünya görüşüyle zorluklar karşısındaki asil duruşuyla tanımayı gerektirir, dedi.
Mehmet Akif´in İstiklâl Marşıyla, bu millet ayağa kalktı, destanını yazdı.
Mehmet Akif’in İstiklâl Marşı´nı Safahat´a almayıp kahraman ordumuza ve onun şahsında milletimize ithaf eden bir vatansever; gençlerdeki cevherin farkında olan bir münevver ayrıca kalemiyle yazmaktan ziyade gönlüyle, kalbiyle yazan bir şair olduğuna vurgu yapan Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt: “Mehmet Akif´in tüm şiirleri ve fikirleri bizi biz yapan, bize ışık tutan, bizim yolumuzu aydınlatan birer meşaledir.” dedi.
İstiklâl Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur.
Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt konuşmalarında: “Milletimizin yaşadığı en buhranlı dönemde İstiklâl Marşımız, kahraman ordumuza ve aziz milletimize umut aşılamış, milli mücadele ruhunun canlanmasına vesile olmuştur. Milli değerlerimizin, bağımsızlık ideallerimizin ve milli şuurumuzun veciz bir şekilde ifade edildiği Marşımız bu niteliklerinden dolayı milli mücadelenin en çetin dönemlerinde ‘Korkma’ ifadesiyle başlayarak halkımıza büyük bir cesaret vermiş ve moral aşılamıştır.” dedi.
Asım; adaleti, hakkaniyeti, vicdanı, merhameti ve değerlerimizi temsil eder.
Akif’in gerçek nesil olarak müjdelediği, namusunu çiğnetmeyen ve çiğnetmeyecek olan Asım’ın nesli Akif´in Safahat´ında, destanında yer alan onun idealindeki gençtir, diyen Milli Eğitim Müdürü Bozkurt: “Asım, adaleti, hakkaniyeti, vicdanı, merhameti ve değerlerimizi temsil eder. Asım ve Asım´ın temsil ettiği değerlerimiz her zaman geçerliliğini koruyacak ve bizi biz yapmaya devam edecektir. Mehmet Akif´in “nesli gerçek” olarak nitelendirdiği Asım’ın nesli bugün sizlersiniz. Akif; Asım´a inandı, Asım´ın nesline inandı yani size inandı. Geleceğe ilişkin hep güzel umutlar besledi.” dedi.
12 Mart İstiklâl Marşımızın kabulü ve Mehmet Akif Ersoy’u anma etkinliğinde büyük bir duygu yoğunluğuyla okudukları şiirleri ve sergiledikleri oyunları hisseden, hissettiren, yaşayan ve yaşatan Ankara Atatürk Lisesi öğrencilerine başarılarından dolayı teşekkür eden Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt İstiklâl Marşını ezbere okuma yarışmasında dereceye giren anaokulu öğrencilerine İstiklâl Marşını sahnede tekrar okuma fırsatını sundu ve salonda büyük bir heyecanla İstiklâl Marşımız tekrar okundu.
“Bir Dava Adamı Mehmet Akif” konulu kompozisyon, resim yarışması ve İstiklâl Marşını ezbere okuma yarışmasında dereceye giren öğrencilere günün anlamına uygun olarak Safahat hediye edildi.
Program “İstiklâl Marşımız ve Mehmet Akif” konulu resim sergisinin gezilmesiyle sona erdi.