Ankara Valiliği tarafından Başbakanlığın genelgesi doğrultusunda 13- 14 Ocak tarihlerinde ATO Congresium’ da devam edecek olan ‘Uyuşturucu İle Mücadele Çalıştayı’ düzenlendi. Çalıştay, Ankara Kalkınma Ajansı, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı ve ATO’nun desteğiyle ve çok geniş bir katılımla gerçekleşti.
Protokol konuşmalarının ardından başlayan çalıştayın ilk oturumunda konuşan Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Milli Eğitim olarak her zaman öğrencilerle ilgili; “güvenlik, gelişim ve mutluluk” olmak üzere üç hususu çok önemsediklerini ve bunları sağlamak için çabaladıklarını vurguladı. Ankara’da öğrenciler için güvenli okul, güvenli çevre kurmak için çalışmalarına aralıksız devam ettiklerini söyledi. Bu sayede “mutlu öğrenci, mutlu öğretmen ve mutlu okul” üçlüsünü sağlayarak mutlu ve huzurlu bir toplumun temelini oluşturma gayretinde olduklarının altını çizdi. Toplumu eğitimcilerin şekillendirdiğine işaret eden Bozkurt, çok basit tedbirlerle bu sorunun büyük ölçüde üstesinden gelinebileceğini belirterek: “ Mesela çocuklarımıza ‘HAYIR’ demeyi öğreterek başlayabiliriz. Çevresine ve çevresindekilere karşı daha dikkatli ve uyanık olmayı; herkese güvenmemesi gerektiğini öğretebiliriz.” dedi.
Eğitimde fire olamayacağının altını çizerek tek bir insanımızı bile kaybetme lüksümüz olmadığını; bu nedenle hata yapmamaya özen gösterdiklerini sözlerine ekledi. Bu doğrultuda katkı sağlayabilecek her kişi ve kuruluş ile işbirliği yapmaya gayret ettiklerini söyledi.
Milli Eğitim Müdürü Bozkurt, Özel Öğretim ve Rehberlik Şubesi tarafından hazırlanan sunum eşliğinde sürdürdüğü konuşmasında uyuşturucu ile mücadele anlamında yaptıkları çalışmalardan örnekler sundu. Mücadeleyi daha bilinçli ve tabana yayarak yürütmek istediklerini anlattı. Hazırladıkları bilgilendirme ve bilinçlendirme broşürünü Büyükşehir Belediyesinin desteğiyle bastırdıklarını ve yetişkinlere dağıtımını gerçekleştirerek en az bir milyon kişiye ulaşmayı hedeflediklerini belirtti.
Bozkurt son olarak, toplumda konu hakkında bir hassasiyetin oluştuğunu ancak, eğitimle ve köklerimizden gelen değerlerimize sıkı sarılmakla sorunun büyümeden çözülebileceğini söyledi. “ Uyuşturucu ve diğer zararlı alışkanlıklarla mücadele konusunda güçlü bir irade ve dayanışma olduğu muhakkak. Ancak belki bu hassasiyetten, belki de konunun önemine binaen kişi ve kuruluşların daha çok destek olmak gayretinde olmasından olsa gerek, bir eşgüdüm sıkıntısı göze çarpıyor. İvedilikle buna çözüm bulunursa aslında çok güzel şeyler yapılabilecek potansiyel var.” diyerek sözlerini tamamladı.
İki gün devam edecek çalıştayda, üniversitelerden; jandarma ve emniyet teşkilatından; konuyla ilgili bakanlıkların il müdürlüklerinden alanında uzman akademisyen, eğitimci ve yöneticiler uyuşturucu ile mücadele konusundaki birikimlerini katılımcılarla paylaşacaklar.