Sene sonu yaklaşırken değerlendirmelerde bulunmak; okul, yönetici, öğretmen ve öğrencilerle iletişimini, paylaşımını daha etkili biçimde sürdürmek amacıyla önce ortaokul müdürleriyle toplantılar düzenleyen Ankara Millî Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’un bu seferki adresi Ortaöğretim, Meslekî ve Teknik Eğitim ile Din Öğretimi Genel Müdürlüklerine bağlı okul müdürleriydi.
Ankara Atatürk Lisesi konferans salonunda okul müdürleriyle bir araya gelen ve okul yöneticilerini önemsediğini ifade eden Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt: “Yarınlarımızın sahipleri öğrencilerimizi yarınlara hazırlamak adına yürüttüğünüz tüm özverili çalışmalarınızdan ötürü hepinize teşekkür ederim. Zor ve bir o kadar da değerli ve onurlu bir iş yapıyoruz. Velilerimiz her gün, Ankara’da eğitim gören 1 milyona yaklaşan öğrencilerimizi, gözbebekleri yavrularını bizlere teslim ediyorlar. Öğrencilerimizin akademik, kişisel, kültürel, sportif ve sanatsal gelişimlerini destekliyor, onları geleceğe hazırlıyor ve tekrar güvenli bir şekilde ailelerine teslim ediyoruz. Bu işleyişte okul müdürlerimizin çalışmalarını çok önemsiyoruz.”dedi.
Ankara’da 2001-2002 eğitim öğretim yılında derslik başına düşen öğrenci sayısının 48 olduğunu, bu sayının günümüzde 29’a indiğini, ihalesi ve yapımı devam eden okulların açılmasıyla da bu sayıyı daha aşağılara çekmeyi hedeflediklerini, Ankara’ya her yıl 1.000 civarında derslik kazandırdıklarını, okullara 10 binin üzerinde sıra dağıttıklarını ve tamire ihtiyacı olan 13-14 bin sırayı tamir ettirerek kullanıma kazandırdıklarını, 20 bin interaktif tahtanın kurulumunu gerçekleştirdiklerini ifade eden Ankara Millî Eğitim Müdürü Erol Bozkurt: “Yaşam merkezi haline getireceğimiz okullar inşa ediyoruz. Okullarımızdaki fiziksel değişimleri gerçekleştirirken üzerinde durmamız ve yoğunlaşmamız gereken asıl nokta öğretmen yeterlilikleridir.”dedi.
Öğretmen yeterliliklerinin, Bakanlığımızın öncelikli konuları arasında yer aldığını, bu sebeple aday öğretmen yetiştirme sürecinin planlanarak şu ana kadar başarıyla yürütüldüğünü aktaran Ankara Millî Eğitim Müdürü Erol Bozkurt: “Öğretmen yeterlilikleriyle ulaşmak istediğimiz, üzerinde yoğunlaştığımız temel husus aslında öğrencilerimiz. Eğitimde bir paradigma değişimi yaşıyoruz. Artık okullarımız eskiden olduğu gibi bilginin tek kaynağı olarak görülmüyor. Dolayısıyla bizlerden beklentiler de değişmiş durumda. Velilerin isteği çocuğuma sadece Anadolu-Fen lisesini kazandır, sadece üniversiteyi kazandır değil. Bizden istedikleri bu ülkenin bu toprakların çocuklarını yetiştirmemiz. Bizden yerli ve millî çocuklar yetiştirmek ve sahip olduğumuz değerleri bu çocuklara eğitim vasıtasıyla aktarabilmemiz isteniyor. Biz de değerler eğitimine sahip ve değerler eğitimini davranışa dönüştürebilen nesiller yetiştirmek için uğraşıyoruz.”dedi.
2015-2016 Eğitim Öğretim yılı sonuna yaklaşılmasıyla birlikte mezun olacak öğrencilerin mezuniyet törenlerinde kontrolün okul idaresi ve öğretmenlerde olması gerektiğine vurgu yapan Milli Eğitim Müdürü Bozkurt: “Mezuniyet törenlerini veli, öğretmen ve öğrencilerin kaynaşmasına vesile olan, okul alanları içerisinde, sizlerin kontrolünde, öğrencilerimizin kendi becerileri ve faaliyetleriyle oluşturdukları bir yapı olarak kurgulayın. Velilerimize mezuniyet töreni kaynaklı bir yük, külfet getirmeyin ve velilerimizi zor durumda bırakmamaya özen gösterin.” dedi.
Okul Müdürlerinden tüm öğrencilerine merhamet ve şefkatle yaklaşmalarını, okul müdürlüğünü otoritenin sağlanacağı yerler olarak görmemelerini, öğrencileri kazanarak topluma ve millete hayırlı bireyler olarak yetiştirmelerini, gençlerin karakterlerine olumlu dokunuşlar yapmalarını, onlara sahip çıkmalarını, okullarda eğitimi son güne kadar sürdürmelerini, İl ve İlçe onayı olmayan hiçbir kurum ve kuruluşun okullarda iş ve işlem yapmamasını, staja gidilecek işletmeler ve staj yapacak öğrencilerin dikkatle planlanmasını, TEOG ve LYS tercihlerinde öğrencilere doğru yönlendirmeler yapabilmeleri adına gerekli hazırlıkların başlamasını ve tercih merkezlerinin kurulmasını isteyen Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt: “ Çocukların kendilerini gerçekleştirebilmelerine fırsat tanıyın. Onlara bu cesareti verin. Bilgiyi kullanabilen, projeler üretebilen, kendisiyle barışık, özgüveni, özsaygısı yüksek, milli ve yerli çocuklar yetiştirelim. Öğrencilerimizi 4006 Tübitak, Kalkınma Ajansı ve AB Projelerine, Bakanlığımız ve Müdürlüğümüzün yürüttüğü projeler ile ulusal ve uluslar arası projelerde yer almaya, proje üretmeye teşvik edelim. Projelerin içerisinde yer alan, proje üretebilen nesiller yetiştirmeliyiz.” dedi.
Destekleme ve Yetiştirme Kurslarıyla 216 bin öğrenciye hizmet verdiklerini, bu kurslara katılan öğrencilerin TEOG ve YGS’deki başarı sonuçlarının çok iyi olduğunu, kurslardan öğrenci, öğretmen, veli memnuniyetinin üst seviyede olduğunu, çalışmaları aralıksız takip ettiklerini ve Ankara’da Destekleme ve Yetiştirme Kurslarına ilginin giderek arttığını belirten Milli Eğitim Müdürü Bozkurt son olarak okul müdürlerinden bir sonraki eğitim öğretim yılı için yapacakları tüm sanatsal, sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri Haziran ayında belirlemelerini ve gerekli hazırlıkları yapmalarını istedi.
Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt toplantıyı iyi dilek ve temennileriyle sonlandırdı.