ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“2023 EĞİTİM VİZYONU” KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN “ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI” PROGRAMI KALECİK’TE YAPILDI

 “2023 EĞİTİM VİZYONU” KAPSAMINDA GERÇEKLEŞTİRİLEN “ZİYA ÖĞRETMEN İLE EĞİTİM BULUŞMALARI” PROGRAMI KALECİK’TE YAPILDI

       Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK’un katılımlarıyla “Ziya Öğretmen ile Eğitim Buluşmaları” programı 19 Mart Salı günü Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksek Okulu’nda gerçekleştirildi. Etkinliğe Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Turan AKPINAR, Kalecik Kaymakamı Sayın Abdullah Abdi ÖZTOPRAK, Milli Eğitim Müdür Yardımcımız Sayın Serkan TOPBAŞ, Kalecik İlçe Milli Eğitim Müdürü Sayın Durali SOMUNCU ve Ankara Üniversitesi Kalecik Meslek Yüksek Okulu Müdürü Prof. Dr. İbrahim Özer ELİBÜYÜK ve 200 öğretmen ve eğitim mensubu katıldı.

         Programdan önce Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Turan AKPINAR öğretmenlerle sohbet etti. Öğretmenlere “2023 Eğitim Vizyonu” hakkındaki fikirlerini soran Sayın AKPINAR öğretmenlerin sorunlarını dinleyip sorularını cevapladı.

       Kalecik’te görev yapan müzik öğretmenlerinin müzik dinletisi ile başlayan program Bakan SELÇUK’un konuşmasıyla devam etti. Öğretmenlere ve eğitim mensuplarına “2023 Eğitim Vizyonu” hakkında bilgi veren Sayın SELÇUK ilerlemelerin nasıl gerçekleşeceği, aşamaları, öğretmenlerin üzerine düşenlerin neler olduğu başta olmak üzere çocukların geleceği ve bu zamana kadar doğru bilinen yanlışlar hakkında konuştu.

        “Bizim davamız çocuklara bir şeyler öğretmek değil. Artık teknoloji ilerledi. Bilmediğini öğrenmek saniyeler sürüyor. Bunları çocuklara ezberletip sınavlara sokmamalıyız. Bizim amacımız çocukların yeteneklerini, isteklerini ortaya çıkarıp onları işinin ehli yapmak, yetkin insanlar yapmak” diyerek eğitimin ve yetkinliğin önemine vurgu yaptı.

        Eğitimi çaya benzeten Sayın Ziya SELÇUK; “Çay demlenmeden içilir mi? Eğitim de bunun gibidir. Demlenmesi gerekir. Bu kadar önemli bir konu itinayla ele alınmalı. Bana “Neden hemen değiştirmiyorsun?” diyorlar. Eğitim aniden değişemez. Aniden değiştirmek eğitimi hiçbir zaman daha iyi yapmaz. Biz adım adım, kalem kalem hesaplayarak üç senelik bir program hazırladık ve adımlarımızı ona göre atacağız” diyerek konuşmasını bitirdi.

20-03-201920-03-201920-03-201920-03-201920-03-201920-03-2019

Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Kampüsü Bina No 6 İ Blok Yenimahalle ANKARA - 0 312 306 86 00 / 306 86 04 / 306 86 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.