2020 TÜBİTAK 4007 BİLİM ŞENLİĞİ KAPSAMINDA "BAŞKENT'TE BİLİM VE SANAT ÇOK Sİ'STEM'Lİ" İSİMLİ PROJEMİZ TÜBİTAK TARAFINDAN DESTEKLENMEYE HAK KAZANMIŞTIR
Bilim kültürünün ve iletişiminin toplumda yaygınlaştırılması amacıyla, katılımcılarda çeşitli bilim dallarında farkındalık oluşturan, bilimsel bilgiye ve bilim insanına yönelik bakış açılarının olumlu yönde gelişmesini sağlayan ve katılımcılara bilimsel düşünme becerilerini kazandıran etkileşimli faaliyetlerin desteklenmesini hedefleyen TÜBİTAK'ın 4007 kodlu Bilim Şenlikleri Destekleme Programı kapsamında TÜBİTAK tarafından 2020 yılında 54 projenin desteklenmesine karar verilmiştir.
Ankara İl Milli Eğitim Müdürlüğü Ar-Ge Birimi Ulusal Projeler Ekibi'nin hazırlamış olduğu Başkentte Bilim ve Sanat Çok Si"STEM"li isimli TÜBİTAK 4007 projesi de desteklenmesine karar verilen bu 54 proje içinde yer almıştır.
Proje yürütücüsü Esra KAHYAOĞLU tarafından koordine edilecek olan projemiz ile 3 gün boyunca Ankara halkına yönelik bilimsel merak uyandırmayı ve katılımcıların günlük hayatın içindeki ayrıntıların, bilimsel yöntemlerle açıklanabileceğini keşfetmesini sağlayarak yeni bakış açıları kazanmalarını sağlamayı hedeflemekteyiz.
Projemiz ileri düzey düşünme becerileri geliştirme ana teması ekseninde şekillendirilmiştir. Bu bağlamda oluşturacağımız Matematik, Fizik, Kimya, Biyoloji, Akıl Oyunları, Robotik, Mühendislik, Havacılık, Astronomi, Kodlama, Tasarım, Sanat ve STEM konulu atölye etkinlikleri ile temamız yönünde katılımcıların bilime karşı olumlu tutum geliştirmelerinin yanında bilişsel, duyuşsal, devinişsel ve sosyal iletişim becerileri yönünden gelişimleri sağlanacaktır.
Etkinliklerimizin hedef kitlesi okul öncesi, ilkokul, ortaokul, lise öğrencileri ile birlikte başta onların velileri olmak üzere yetişkinler, öğretmenler ve görme engelliler de dahil toplumun her kesimini kapsamaktadır. Etkinliklerimiz katılımcıların yaş gruplarına uygun olarak tasarlanmış ve planlanmıştır. Projemiz gözlem, atölye çalışmaları, oyunlar, sergiler, seminerler, grup çalışmaları, deneysel çalışmalar, etkileşimli uygulamalar ve yarışmalar ile desteklenen toplamda 86 etkinlikten oluşmaktadır.
Projemizin gerçekleşmesine katkı sağlamak amacıyla ASELSAN, THK Üniversitesi, Feza Gürsey Bilim Merkezi ve Adnan Ötüken İl Halk Kütüphanesi ile işbirliği protokolleri düzenlenmiştir. Projemiz aynı zamanda Türkiye Zeka Vakfı, Eyesoft Bilişim Hizmetleri ve Akınrobotics tarafından da desteklenmektedir. Ayrıca projemizde İl Milli Eğitim Müdürlüğümüz bünyesinde bulunan Bilim Otobüsü ve Planetaryum da kullanılacak, bilim gösterileri sahnelenecektir.
Projenin etkinlik takvimi ilerleyen tarihlerde duyurulacak ve etkinliklere katılım için başvurular alınmaya başlanacaktır.
Kabul listesi:
https://www.tubitak.gov.tr/sites/default/files/303/4007_desteklenen_projeler_2019-1.pdf