ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2019-2020 DERS YILI 1. DÖNEMİNİN SON ZİLİNİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI SAYIN ZİYA SELÇUK ANKARA'DA ÇALDI

 Mamak ilçemizdeki Zeki Tartaç ilkokulu'nda  yapılan karne töreninde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK'a,  Ankara Valimiz Sayın Vasip ŞAHİN, Temel Eğitim Genel Müdürümüz Sayın Cem GENÇOĞLU ve İl Milli Eğitim Müdürümüz Sayın Turan Akpınar da eşlik ettiler.
 2019-2020 DERS YILI 1. DÖNEMİNİN SON ZİLİNİ MİLLİ EĞİTİM BAKANI SAYIN ZİYA SELÇUK ANKARA'DA ÇALDI

Türkiye'deki tüm öğrenciler gibi  Ankara'daki  öğrenciler  için de bugün yarıyıl tatili başladı. Ankara'da ders yılının son zilini Bakan Ziya SELÇUK, Mamak İlçesindeki Zeki Tartaç İlkokulu'nda sembolik olarak çaldı. Böylece  Türkiye'de  yaklaşık 18 milyon öğrenci ve  bir milyon öğretmen için bugün okullardaki son ders saatinin sona erdiğini bildiren zil sesi ile iki hafta sürecek olan yarıyıl tatili başlamış oldu.

 Mamak Kızılca Mahallesi'nde bulunan Zeki Tartaç İlkokulu'daki karne törenine  katılarak orada bulunan öğrencileri, öğretmenleri  ve velileri sevindiren Bakan Selçuk,  ilkokul öğrencileri ve anaokulu öğrencileri ile tek tek sohbet etti.  Sayın Bakanı karşılarında gören  öğrenciler bugün birkaç sevinci bir arada yaşadılar: karne sevinci,  tatil sevinci , karne hediyeleri ve  Sayın Bakanımızla sohbet etme fırsatı....

          Bakan SELÇUK, okuldan ayrılmadan önce  basın mensuplarına yaptığı açıklamada; çocukları sadece belli zaman dilimine veya aralığına sıkıştırarak, strese sokarak bir başarı elde edilemeyeceğini  belirtti. İlkokul öğrencileri için  hazırlanan ve karnelerle birlikte dağıtımı gerçekleştirilen  "Yarı Yıl Tatiline Hoş Geldin" isimli etkinlik kağıdını tanıttı.

        Bakan Selçuk ortaokul öğrencileri için de  çocuklara çeşitli tavsiyelerde bulunan  "384 Saat" adı altında etkinlik rehberi hazırlandığını belirterek şu açıklamalarda bulundu: "Bunlar, ortaokul çocuklarımızın, gençlerimizin, yaşlarına göre uygun olarak birtakım görevler... Örneğin her çocuğumuzun kız, erkek fark etmez, kravat bağlamayı öğrenmesinden  tutun da kaşık havası  oynaması, yani bizim folklorumuzu, geleneğimizi tanımaları anlamında bazı etkinlikler var. Türk kahvesi yapabilmeyi biliyor musunuz çocuklar diye bir sorumuz var. Bunu yapmayı öğrenmelerini çok istiyoruz. Çünkü kültürümüzün tanınmasını, değerlerimizin yaşarken edinilmesini önemli buluyoruz. Bu, müfredatla verilecek bir hususiyet değil aslında. Değerler, yaşarken hayatın içerisinde hal üzerinden öğrenilir. Çocuklarımızın bu oyunlarla, görevlerle, etkinliklerle de daha çok zenginleşmesini bekliyoruz. Benim ailelere özet olarak tavsiyem; çocuklarımızın dersin dışındaki hayatını da zenginleştirmek için elimizden geleni yapalım. Karne üzerinden bir baskı kurmak ya da çocuklarda yanlış beklentiler oluşturmak, isterse çok iyi isterse çok düşük olsun, bu konularda biraz daha dikkatli olma ihtiyacımız var."

 

  Bakanımız Sayın Ziya SELÇUK, daha sonra, "Çocuklar, tatil zilini çalıyorum" diyerek zil çaldı ve çocuklara iyi tatiller dileğinde bulundu. 

 

17-01-202017-01-202017-01-2020

Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Kampüsü Bina No 6 İ Blok Yenimahalle ANKARA - 0 312 306 86 00 / 306 86 04 / 306 86 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.