ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2016-2017 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Keçiören’de Yapıldı

2016-2017 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı Keçiören’de Yapıldı

Özel ve Resmi Kurumlar 2016-2017 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı, Keçiören İlçesi Şehit Ahmet Özsoy Anadolu Kız İmam Hatip Lisesi Konferans Salonunda, Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, Keçiören Kaymakam Vekili Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, İnsan Kaynakları Genel Müdürü Hamza Aydoğdu, İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakçı, Keçiören İlçe Milli Eğitim Müdürü Ayhan Işık, Müdür Yardımcıları, Şube Müdürleri ve eğitim yöneticilerinin katılımı ile yapıldı.

Programın açış konuşmasını yapan İl Milli Eğitim Müdürü Vefa Bardakcı yaptı. Okul müdürlerinin okulların her şeyi olduğuna ve okul müdürlerinin okuldaki eğitim yönetimi; tutum ve davranışlarıyla doğrudan orantılı olduğuna vurgu yapan Bardakcı, ‘Biz eylül ayından itibaren Ankara’da ‘Okul Gelişim Modeli’ adında bir sistem oluşturduk. Elektronik ortamda bu sistem üzerinde bütün okul müdürlerimizin özellikle kendi okullarını tanıma, sorunlarını tespit etme ve bu sorunların çözümü ile ilgili amaca dönük hedefler koyma ve bunu bir dizi etkinlik şeklinde hayata geçirip okulu istenilen hedefe ulaştırmayla ilgili bir çalışma yapıyoruz. Öğretimi yönetmeyle ilgili tutum ve becerileri geliştirmeye dönük çalışmaların yürütülmesi, öğrencilerin gelişimini birebir izlemeleri ve okula kaynak sağlamayla ilgili çalışmalar yapıyoruz. Yönetici arkadaşlarımızla el ele Ankara’ya, başkente yakışır bir şekilde, eğitim düzeyini istenilen seviyeye getirmeye yönelik çabamızı gösteriyoruz. Buraya geldiğiniz için, yanımızda bulunduğunuz için, destek olduğunuz için şükranlarımızı arz ediyoruz.” dedi.

Keçiören Kaymakam Vekili Pursaklar Kaymakamı İhsan Kara, ‘İkili öğretimin kaldırılmasıyla ilgili çok güzel müjdeler aldık, Sayın Müsteşarıma teşekkür etmek istiyorum. Keçiören’de 41 okul, Pursaklar’da 11 okul yapılmak suretiyle inşallah ikili öğretim ortadan kalkacak. Rahmetli Ahmet Özsoy’dan bahsetmeden geçmek istemiyorum. Şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize sağlık, sıhhat, selamet ve afiyet diliyorum. Teşekkür ediyorum.’ dedi.

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin yaptığı konuşmasında, ‘Eğitim öğretim yılımızın sağlıklı, sıhhatli ve başarılı bir şekilde geçtiği için hepinize teşekkür ederek başlamak istiyorum. Vefa Bey’e bu nokta da çok teşekkür ederim. Kendisi Ankara’da kısa sürede fark oluşturdu. Bu samimi çalışmaları için kendisine teşekkür ediyorum.’ dedi. 

Okul müdürlerinin kendi farklarını ortaya koyabileceği projeler hazırlamalarına vurgu yapan Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin, ‘Dezavantajlı bölgelerde görev yapan idealist müdürlerin farklarını göstermelerini, proje geliştirmelerini istiyorum. İkinci bir nokta Meslek Liseleri için yaptığımız Tematik Meslek Liseleri; Antalya’da uçak bakım üniteleri, Samsun’da Tıbbi Cihaz Üretimi konusunda uzmanlaşan Tematik Meslek Liseleri var. Bu şekilde faaliyet gösteren 40 civarında meslek lisesi açtık. Burada okuyup mezun olan çocuklar doğrudan sektör tarafından istihdam edilecekler. Bu anlamda sağlıklı uygulanabilir projeler getirin değerlendirelim.’ dedi.

Okul müdürlerini destekleme ve takviye kurslarıyla ilgili uyarmak isteyen Yusuf Tekin,  ‘TEOG Modeli üretilirken teste mahkûm olmasınlar akademik başarılarla birlikte sosyal, sportif faaliyetlerde bulunsunlar istedik. Okullarımızda Fen Bilgisi, Matematik ve Türkçe ’den destek dersi açılıyor. Drama, müzik, resim gibi kendilerini, yeteneklerini geliştirebilecekleri derslerden kurs açılmıyor. Çocuk başarılıdır. Tiyatro, resim kursu açılabilir. Bunu lütfen planlayın. Son olarak İkili Eğitimi bitiriyoruz. Sabah 09.00’dan öğleden sonra 15:00’a kadar okullarımızda eğitim öğretim yapacağız, ondan sonra okullarımızda, çocuklar okulla bütünleşebilecekleri, hayat bulacakları, sevecekleri mekanlar haline gelecek. Okullar asıl Eğitim öğretim saatleri dışında işlevsel hale gelecek. Ben tüm eğitim yöneticilerimize tekrar teşekkür ediyor, başarılar diliyorum.’ dedi.

Özel ve Resmi Kurumlar 2016-2017 Eğitim Öğretim Yıl Sonu Değerlendirme Toplantısı, iyi dilek ve temenniler ile sonlandırıldı.

18-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-201718-05-2017

Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Kampüsü Bina No 6 İ Blok Yenimahalle ANKARA - 0 312 306 86 00 / 306 86 04 / 306 86 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.