ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

1000 OKUL SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR

1000 OKUL SANATSAL ETKİNLİKLERDE BULUŞUYOR

          Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü, Millî Eğitim Bakanlığımızın okullar arası başarı farklarını azaltmak ve mesleki eğitimi güçlendirmek için başlattığı "Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi" kapsamında sanatsal etkinliklerle devam ediyor.

          Resim ve Müzikte Buluşma

          Mesleki Eğitimde 1000 Okul Projesi kapsamında Ankara'da 57 meslek lisemiz bulunuyor. Mesleki ve teknik eğitimde kaliteyi artırmayı ve okullar arası başarı farklarını azaltmayı hedefleyen proje kapsamındaki 57 okulumuz 3 güzel sanatlar lisemizle eşleştirildi. Nisan-Mayıs 2021 ayları arasında ortak çalışmalara başlandı. Öğrencilerimize, kendi bölgelerindeki güzel sanatlar liseleri öğrencileri tarafından, öğretmenleri rehberliğinde sanatsal bilgi ve deneyim aktarılması sağlandı.

          "1000 Okul Sanatsal Etkinliklerde Buluşuyor Yarışması" doğrultusunda ilimizdeki üç güzel sanatlar lisesi proje kapsamındaki 57 okul ile eşleştirildi. Müzik ve resim alanına ilgisi ve yeteneği olan öğrencilerle güzel sanatlar liselerinde müzik ve resim alanında eğitim gören öğrencilerden akran danışmanlığı yapmak isteyenlerin talepleri alındı. Eğitim almak isteyen öğrenci ile eğitim vermek isteyen öğrenciler çevrim içi ortamda buluştu.

          Öğrencilerimiz haftada iki ders saati olmak üzere güzel sanatlar liselerinde görev yapan öğretmenlerinin gözetiminde çevrim içi ortamda bir araya geldiler ve iki ay boyunca ilgi duydukları alanda akranlarından danışmanlık hizmeti aldılar. Sonra öğrencilerimizin ortaya koyduğu eserler il seçici kurulu tarafından değerlendirilerek yarışmada dereceye girenler belirlendi.

          Akran Danışmanlığı ve Sonuçlar

Resim alanında birinciliği Çankaya Ankara Güzel Sanatlar Lisesinin rehberliğindeki Keçiören Kalaba Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Azime HOLTA elde etti.

          Müzik alanının il birincisi ise Çankaya Ankara Güzel Sanatlar Lisesinin rehberliğindeki Keçiören Esertepe Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi öğrencisi Merve YILMAZ oldu. Her iki alanda il birincilerine Millî Eğitim Bakanlığımız tarafından diz üstü bilgisayar hediye edilecek.

          Ayrıca çevrim içi çalışmalarda öğrencilerimize rehberlik eden ve onların ürün veya eser ortaya koymalarını sağlayan güzel sanatlar lisesi öğrencileri ile her iki alanda illerinde ilk üç dereceye giren eserlerin sahibi olan öğrencilere Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürlüğümüz tarafından katılım ve teşekkür belgesi verilecek.

          Yarışma kapsamında akran danışmanlığı faaliyetlerine ilimizdeki eğitim kurumlarından 306 öğrencimiz katıldı. Bu eğitimler sonucunda düzenlenen yarışmada resimde 43; müzikte ise 9 eser değerlendirildi.

          Yarışmaya katılan tüm eserler salgın şartları göz önünde bulundurularak çevrim içi olarak İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzün sosyal medya kanalında ve web sayfasında sergilendi.

          Resim Alanında İlk Üçe Giren Öğrencilerimiz ve Okulları

1. Azime HOLTA (Keçiören Kalaba Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi)

2. Edanur ARTUGER (Altındağ Yıldırmbeyazıt Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi)

3. Merve TİLEV (Sincan Törekent Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi)

Müzik Alanında İlk Üçe Giren Öğrencilerimiz ve Okulları

1. Merve YILMAZ (Keçiören Esertepe Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi)

2. Beyaz ERŞİT (Kahramakazan Şehit Lokman Biçinci Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi)

3. Cilvenaz TİMUR (Sincan Törekent Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi)

 14-06-202114-06-202114-06-2021

Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Kampüsü Bina No 6 İ Blok Yenimahalle ANKARA - 0 312 306 86 00 / 306 86 04 / 306 86 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.