ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2023 Eğitim Vizyonu Ankara Çalıştayı Bugün Başladı

2023 Eğitim Vizyonu Ankara Çalıştayı Bugün Başladı

İl Millî Eğitim Müdürlüğümüzce düzenlenen ve iki gün sürecek olan 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nın açılış programı, Tevfik İleri Anadolu İmam Hatip Lisesi Konferans Salonu’nda Valimiz Sayın Vasip Şahin’in katılımlarıyla bugün başladı.

Valimiz Sayın Vasip Şahin, 2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nda yaptığı konuşmada bu çalıştayın Sayın Cumhurbaşkanımızın himaye ve direktifleri ile hayata geçirilen 2023 Vizyon Belgesi’nin il çalıştayı olduğunu belirterek şöyle devam etti:

“Vizyon Belgesi’nin özünde ve öznesinde insan var.”

Türkiye’nin bugün ekonomide, dış politikada, içerdeki gelişmelerde bir büyük başarı hikâyesi yazdığını söyleyen Vali Vasip Şahin, “Toplumda iyilik adına ne varsa en büyük pay öğretmenlerimize, eğitim camiamıza aittir. Yine aynı şekilde toplumda ne kadar bozulma var ise o da eğitim camiamıza aittir. Vizyon Belgesi’nin özünde ve öznesinde insan var. Bu çok önemli bir vurgudur. ‘İnsanı yaşat ki devlet yaşasın’ ünlü vecizesi de aynı çerçevede önemli mesajlar içeriyor. Biz, medeniyetimizde hep insanı öncelemiş insanı eşref-i mahlûkat saymışız.” dedi. 

Vali Vasip Şahin, özellikle son 15-20 yıldır millî eğitime genel bütçeden ayrılan pay ile örneklendiği zaman hem devlet hem millet katmanlarının her birinin bu konuda gerçek bir farkındalık ve ciddi bir destek içerisinde olduğunu vurguladı.

Öğretmeni iyi yetiştirmenin birinci şartı olarak öğretmene o eski itibarını iade etmemiz gerektiğini, bunu maddi manevi imkânlarla desteklemek suretiyle gerçekleşebileceğini belirten Vali Şahin sözlerine şöyle devam etti: 

“İnsanlar yaşarken değerli olmak ve o değerinin de fark edilmesini ister; hak ettiği saygıyı görmek ister. Biz öncelikle öğretmenimize itibarını iade etmeliyiz ama bunun için toplum kadar öğretmenlerimiz de bir gayret içinde olmalılar. Öğretmenler olarak önce kendi kıymetimizi bilip kendimize değer vererek bunu davranışlarımıza yansıtmalı; sonra da toplumdan o saygıyı beklemeliyiz.” 

“Örnek insan yetiştirmemiz için örnek eğitimciler olmalıyız.”

Örnek insan yetiştirmemiz için örnek eğitimciler olmalıyız. Bu sadece öğretmenler için değil toplumda rol model olan herkes için böyledir. Her birimize ayrı ayrı görev düşüyor. Eğer biz iyiysek etrafımızda iyi insanlar halkalanıyor. İyiliğe talip değilsek etrafımıza da öyle insanlar toplanıyor. Evlatlarımızı Hz. Ali’nin de dediği gibi onların yaşadığı döneme göre yetiştirmemiz lazım.” diye konuştu. 

2023 Eğitim Vizyonu Çalıştayı’nda konuşan İl Millî Eğitim Müdürümüz Sayın Turan Akpınar, 23 Ekim 2018’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesi ve liderliğinde Milli Eğitim Bakanımız Sayın Ziya Selçuk’un açıklamış oldukları 2023 Eğitim Vizyon Belgesi ile birlikte eğitimde yeni bir döneme girildiğine dikkat çekerek başladığı konuşmasında140 sayfa ve 18 başlık altında sıralanan stratejik hedeflerden oluşan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi’nin eğitim sisteminde önemli değişiklikler getirdiğini söyledi.

“2023 Eğitim Vizyon Belgesi eğitimdeki atılım ve şahlanış stratejimizin yol haritasıdır.”

İl Millî Eğitim Müdürümüz Akpınar “Çağın ve geleceğin becerileriyle donanmış ve bu donanımı insanlık hayrına sarf edebilen, bilime sevdalı, kültüre meraklı ve duyarlı, nitelikli, ahlaklı çocuklar yetiştirmek amacıyla oluşturulan 2023 Eğitim Vizyon Belgesi eğitimdeki atılım ve şahlanış stratejimizin yol haritasını ifade etmektedir. 2023 Eğitim Vizyonu; sabır, emek, samimiyet ve fedakârlık isteyen uzun bir süreç. Bu yol haritasında gönüllü bir amaç birliği oluşturmak, takım ruhuyla çalışmak, yaptığımız çalışmaları daha da anlamlı kılacaktır.”dedi.

Ülkemizin geleceğe dair hedeflerine ulaşmasında birincil önceliklerinin ana ögesi ve baş öznesi insan olan bir eğitim öğretim sistemi olduğuna dikkat çeken Akpınar, eğitimdeki vizyon değişimi, kalite ve verimin artması herkesin ve her kesimin katılımı ile hayata geçecek bir süreç olduğuna dikkat çekti.

Açılış konuşmalarının ardından temel eğitimden, erken çocukluk dönemi eğitimine, orta öğretimden mesleki teknik eğitime, özel eğitimden insan kaynakları eğitimine kadar birçok alanı içeren çalıştayda, vizyon belgesinde yer alan başlıklar, hedef kitlesi ve çalışma ortamları birbirinden farklı olan altı grupta ele alınacak.

Çalıştayın 18 Ocak Cuma günü gerçekleştirilecek ikinci gün çalışmalarında, çalıştayın sonuçları raporlaştırılarak, 2023 Eğitim Vizyonu´na katkıda bulunmak üzere Millî Eğitim Bakanlığına sunulacak.

Basının yoğun ilgi gösterdiği çalıştayın açılış programına Vali Vasip Şahin, Vali Yardımcısı Ali Sözen, kaymakamlar, İl Millî Eğitim Müdürü Turan Akpınar, akademisyenler, eğitim yöneticileri, öğretmenler, veliler ve öğrenci temsilcileri katıldılar. 

18-01-201918-01-201918-01-201918-01-201918-01-201918-01-201918-01-201918-01-201918-01-201918-01-2019

Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Kampüsü Bina No 6 İ Blok Yenimahalle ANKARA - 0 312 306 86 00 / 306 86 04 / 306 86 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.