ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2022 LGS Tercih Rehberi

2022 LGS Tercih Rehberi

Sevgili Öğrenciler; LGS sonuçları açıklandı. Hepinizi emek ve gayretleriniz için teker teker kutluyor, sınav sonucunun size, ailenize ve ülkemize hayırlı olmasını diliyoruz. Yıllardır vermiş olduğunuz emeklerin meyvesini almak üzere yapacağınız tercihler, sizin bundan sonraki hayatınızın şekillenmesinde önem taşımaktadır.  Biliniz ki hayat size sayısız seçenekler, fırsatlar sunacaktır. Tercihlerinizin ve çalışmalarınızın sonunda size dönen her fırsatı bir avantaja çevirmek sizlerin elinde.   

Kıymetli Velilerimiz; çocuklarımızın bu süreçte yapacakları tercihlerde yanlarında olup doğru karar vermelerinde hep birlikte yardımcıları olmalıyız.  

Bizler süreci kolaylaştırmak, sizlere rehberlik etmek amacıyla; 2022 Yerel yerleştirme ile öğrenci alacak Anadolu Liselerimizin son 2 yılda en son yerleşen öğrencinin OBP (Ortaokul Başarı Puanı) bir araya getirdik. Merkezi Yerleştirme ile öğrenci alan Liselerimizin son 3 yılki kontenjanını ve yine son 3 yılın ilk yerleştirme sonuçlarına göre yerleşen en son öğrencinin Türkiye Geneli %'lik dilimlerini bir araya getirdik.   

Bu çalışmada paylaşılan bilgiler ilk yerleştirme sonuçları olduğundan; nakil süreçlerinde yerleşen öğrencilerle %'lik dilim ve başarı puanlarında olası bir değişiklik olabileceği bilgisi de göz önünde bulundurulmalıdır.  

LGS Tercih Danışmanlığı görevlerini yapacak Psikolojik Danışman ve Rehber Öğretmenlerimize öğrencilerimizin tercihlerine rehberlik etme sürecinde  kolaylıklar dileriz. 

 

TERCİHLERİNİZİ YAPARKEN BAKANLIĞIMIZIN AŞAĞIDAKİ LİNKLERİNİ TAKİP EDEREK EN DOĞRU VE GÜNCEL BİLGİYE ULAŞABİLİRSİNİZ.

https://www.meb.gov.tr/lgs-kapsaminda-sinavla-ogrenci-alacak-okullarin-kontenjanlari-ile-gecen-yilki-yuzdelik-dilimleri-aciklandi/haber/26880/tr 

https://e-okul.meb.gov.tr/ 

2022 ANKARA LGS KONTENJAN BİLGİSİ İÇİN TIKLAYINIZ.

2020 - 2021 YEREL YERLEŞTİRME SONUCU OLUŞAN ORTAÖĞRETİM BAŞARI PUANLARI İÇİN TIKLAYINIZ.

 

Liseli olmaya geçiş sürecinde sizlere sağlıklı, mutlu, başarılı yarınlar dileriz.

Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Kampüsü Bina No 6 İ Blok Yenimahalle ANKARA - 0 312 306 86 00 / 306 86 04 / 306 86 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.