ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

“2015 Ankara Şiir Şöleni”nde Ödüller Sahiplerini Buldu

“2015 Ankara Şiir Şöleni”nde Ödüller Sahiplerini Buldu

 

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi’nin işbirliğiyle bu yıl 7.si düzenlenen “Ankara Şiir Şöleni”nde dereceye giren öğrenciler Cemil Meriç Kültür Merkezinde büyük bir katılımla gerçekleşen ödül töreninde ödüllerini aldı.

 

Türk şiirinin geçmişten günümüze en güzel örneklerini öğrencilerimizle buluşturmayı amaçlayan “2015 Ankara Şiir Şöleni”nde dereceye giren öğrenciler büyük bir coşku ve heyecanla okudukları şiirleriyle ve Ankara Anadolu Lisesi öğrencilerinin halk müziği sunusuyla dinleyicilere unutulmaz anlar yaşattı.

 

Şiir şöleninde jüri üyesi olan ve jüri üyeleri adına açış konuşması yapan Türkiye Yazarlar  Birliği Başkanı Prof. Dr. Hicabi Kırlangıç, şiir insanları buluşturan ve bir araya getiren bir vesiledir diyerek insanları bir araya getirebilen ve gençlerin yetişmesine imkan sağlayan  Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’a ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki’ye teşekkür etti.

 

Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili konuşmasında 12 yıl Kültür Bakanlığında çalışan biri olarak Ankara’da böyle bir etkinliğin yapılmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

 

Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki şiiri sevdiğini, şiiri sevenleri de sevdiğini ve şiiri seven insanları sevenleri de sevdiğini ifade ettiği konuşmasında bu tür programlara büyük bir keyifle katıldığını belirtti.

 

Öğrencilerin içinde şiirin de yer aldığı güzel sanatlarla ilgilenmesinden duyduğu memnuniyeti ve Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü olarak her zaman onları desteklediklerini belirten Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt konuşmasında: “Şiir insana hissettirir, anı yaşatır. Şiir “Lambada titreyen alevin üşümesi”ni önce hissetmek sonra “alev nasıl üşür” diye düşünebilmektir. Alev üşür mü, Evet üşür. Aşk kağıda yazılmıyor diyen şairin gönlüne sevda düşmüşse alev de üşür, Aşık Veysel’in dediği gibi koyun da kurt ile gezer, Fuzuli’nin dediği gibi bad-ı saba da gelir kapınızı açar. Bu nasıl bir söylemdir, bu nasıl bir ruh halidir.

 

Bozkurt: “Selam Olsun Yunus Emrelere, M. Akiflere Tüm Şairlerimize” 

 

Ferhat’a dağı deldiren, Mecnun’u çöle düşüren, Karacaoğlan’ı diyar diyar gezdiren, Köroğlu’na dağları mesken ettiren, Hallacı Mansur’u dar ağacına çeken, Karakoç’un yar deyince elinden kalemi düşüren, tabiplerin ilaç bulamadığı ulvi duygularını anlatabilen, eserlerini bizlere emanet bırakan, gönlümüzü coşturan, gönül nağmelerimizi titreten tüm şiirlere ve şairlerimize selam olsun.

 

Selam olsun Mehmet Akif’e, Necip Fazıl Kısakürek’e,  Karacaoğlan’a, Mevlana’ya, Erdem Beyazıt’a, Cahit Zarifoğlu’na, Bahtiyar Vahapzade’ye ve “Bir mehabetli sabah oldu Süleymaniye’de” diyen Yahya Kemal’e ve daha nicelerine…

 

Bu dünyadan gider olduk kalanlara selam olsun, Bizim için hayır dua kılanlara selam olsun diyerek yüzyıllar ötesinden bize selam yollayan, yaratılanı Yaratandan ötürü hoş gören, “Hamdım, piştim, yandım, elhamdülillah.” diyen yüce gönüllü şair Yunus Emre, bizden de sana selam olsun.

 

Şairler bazen de dünyayı tek başlarına veya etraflarındaki bir avuç idealist insanla değiştirebileceğini düşünecek kadar yürekli olmuşlardır. Sana da selam olsun Mehmet Âkif. Asım’la ve Asım’ın nesliyle bütün gençliğe örnek olmayı düşündüğün ve gençlerimize değerlerimizi en güzel şekliyle aktarmayı amaç edindiğin için. Ayrıca 100. yılını kutladığımız ölümsüz Çanakkale’ye de Çanakkale Şehitlerine de sana da bin kere selam olsun.” diyerek şiir şöleninde coşkulu bir konuşma yaptı.

Ortaokullar arası ve ortaöğretim kurumları arası şiir okuma kategorisi ile şiir yazma kategorisinde dereceye giren ilk 3 öğrencimize madalyalarını ve ödüllerini Müsteşar Yardımcısı Ahmet Emre Bilgili, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki ve eski milletvekili ve şair Mehmet Atilla Maraş verdi.

 

Programa Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Prof. Dr. Ahmet Emre Bilgili,  Özel Eğitim ve Rehberlik Genel Müdürü Celil Güngör, Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki,  Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Eski Milletvekili ve Şair Mehmet Atilla Maraş, Türkiye Yazarlar Birliği Başkanı Hicabi Kırlangıç, Altındağ Belediye Başkan Yardımcıları ile İl Milli Eğitim Müdür Yardımcıları ve İlçe Milli Eğitim Müdürleriyle çok sayıda davetli katıldı.

 

2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu2015 Ankara Şiir Şöleninde Ödüller Sahiplerini Buldu

Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Kampüsü Bina No 6 İ Blok Yenimahalle ANKARA - 0 312 306 86 00 / 306 86 04 / 306 86 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.