ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı

2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı

 

Türk şiirinin geçmişten günümüze en güzel örneklerini öğrencilerimizle buluşturmayı amaçlayan “2015 Ankara Şiir Şöleni” nin ortaokullar ve liseler il finali 13- 14 Mayıs tarihlerinde Altındağ Belediyesi Necip Fazıl Kısakürek Kültür Merkezi’nde geniş katılım ve büyük bir coşkuyla yapıldı.

 

Ankara Milli Eğitim Müdürlüğü ve Altındağ Belediyesi’nin işbirliğiyle bu yıl yedincisi düzenlenen Ankara Şiir Şöleni’nde finale kalabilmek için çaba sarf eden şiire gönül vermiş; Ankara’nın 25 ilçesinden gelen öğrencilerin heyecanı görülmeye değerdi. Türk şiirinin dil, edebi zevk, anlayış ve kültür değeri açısından zengin geleneğini yansıtmayı amaçlayan 2015 Ankara Şiir Şöleni’nin hedeflerinden biri de, öğrencilerimizi şiirin büyülü dünyasına götürmek olarak vurgulandı.

 

Ankara Şiir Şöleni’nin 6 yıllık serüvenini özetleyen sunumun ardından İl Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, törenin açış konuşmasını yaptı. Yarışmaya hak kazanan öğrencilerin hepsini, yorucu bir maratonun ardından ilçelerini temsil etmek üzere finale katılmaya hak kazandıkları için, birinci olarak gördüğünü belirtti.

 

Erol Bozkurt konuşmasını: “ Ortaokullar ve liselerden öğrencilerimiz edebiyatımızın büyük şairlerine ait yaklaşık üç yüz şiir içinden seçtikleri birini sunarak dereceye girmeye gayret edecekler. Öğrencilerimizi ve emeği geçen öğretmenlerimizi çabalarından dolayı tebrik ediyor; yarışacak öğrencilere başarılar diliyorum. (…)

 

Şiir ‘Lambada titreyen alevin üşümesi’ ni görüp duygularını dile getirebilmektir. Şiirler bize, hayata Yahya Kemal’in, Mehmet Âkif’in, Necip Fazıl’ın, Cahit Zarifoğlu’nun, Sezai Karakoç’un Karacaoğlan’ın, Yunus’un, Mevlânâ’nın gözüyle bakılabileceğini gösteriyorlar. ‘Unutma ki şairleri haykırmayan bir millet, sevenleri toprak olmuş öksüz çocuk gibidir.’ diyen Mehmet Emin Yurdakul’un coşkusunu ve duyarlılığını anlatmaya çalışıyorlar.

 

Şiir gönlün kelimelerle dışa yansımasıysa, söyleyene değil söyletene bakılmalıdır; yani gönlün sahibine… Var oluşun ve kâinatın anlamı ‘Ete kemiğe büründüm, Yunus diye göründüm.’ ifadesinden daha güzel nasıl anlatılabilir ki?

 

Çocuklarımızın sanatla, şiirle uğraşmaları; özellikle şiir yazmaya çalışmaları bizim için çok büyük bir önem taşıyor. Hayatın sadece sınavlardan ibaret olmadığını, şiir ve edebiyat gibi yaşanması gereken güzellikler olduğunu fark etmelerini çok önemsiyoruz.” sözleriyle sürdürdü. Bozkurt, Şair ve Milletvekili Atilla Maraş ve Altındağ Belediye Başkanı Veysel Tiryaki başta olmak üzere, jüri üyelerine, katılımcılara ve organizasyona katkı sağlayanlara teşekkür ederek konuşmasını tamamladı.

 

Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt’un yaptığı konuşmanın ardından öğrenciler, kura ile belirlenen sıraya göre şiirlerini jürinin ve izleyicilerin beğenisine sundular. Her iki kategoride dereceye girenlere ödülleri, 26 Mayıs günü yapılacak ödül töreninde verilecek.

 

2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı2015 Ankara Şiir Şöleni İl Finali Muhteşem Bir Sunumla Yapıldı

Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Kampüsü Bina No 6 İ Blok Yenimahalle ANKARA - 0 312 306 86 00 / 306 86 04 / 306 86 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.