ANKARA İL MİLLÎ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının 2. Dönemi Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’nın Öğrencilerle Beraber Ders Zilini Çalmasıyla Başladı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılının 2. Dönemi Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı’nın Öğrencilerle Beraber Ders Zilini Çalmasıyla Başladı

2015-2016 Eğitim Öğretim Yılı 2. Dönem açılışı Ankara Sanayi Odası (ASO) Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde gerçekleştirilen programla yapıldı. Programa Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı, Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdürü Osman Nuri Gülay, Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy, Ankara Milli Eğitim Müdürü Erol Bozkurt, Ankara Sanayi Odası ve 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı M. Nurettin Özdebir, öğrenciler, öğretmenler ve davetliler katıldı.

 

2015-2016 Eğitim Öğretim yılının 2. döneminin herkes için hayırlara vesile olmasını dileyen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı bu yarıyılda da açılışı bir mesleki ve teknik Anadolu lisesinde gerçekleştirdiklerini, 2. dönem açılışı için bu okulu seçmelerindeki amaçlarının mesleki ve teknik eğitimin önceliğini vurgulamak;  sanayi, ticaret ve esnaf odalarının konuya gösterdiği yakın ilgiyi belirtmek ve bu ilgiye teşekkür etmek olduğunu söyledi.

 

Eğitime katkı sunan tüm hayırseverlere ve girişimcilere teşekkür eden Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı, özellikle mesleki eğitime katkısı bulunan proje ve girişimlerin diğer girişimcilere örnek olmasını temenni etti.

 

Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı, 2002-2003 Eğitim Öğretim yılında Milli Eğitim Bakanlığına tahsis edilen toplam bütçenin çok daha fazlasını bu yıl mesleki ve teknik eğitime ayırdıklarını belirtti.

 

Organize Sanayi Bölgelerinde açtıkları mesleki ve teknik Anadolu liselerinin ayrı bir önem taşıdığını aktaran Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı, OSB’lerde 34´ü resmi 23´ü özel olmak üzere 57 mesleki ve teknik Anadolu lisesinin bulunduğunu ve buralarda eğitim gören 40 bine yakın öğrenciye Maliye Bakanlığı ile yapılan anlaşmada belirlenen rayiç oranında katkının her yıl yapıldığını hatırlattı.

 

Türkiye’nin mesleki ve teknik eğitimde sessiz bir devrim yaşadığını, ASO Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinin bu sessiz devrimin en güzel örneklerinden biri olduğunu söyleyen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı, toplumca ve eğitim camiası olarak mesleki ve teknik eğitimde alınan mesafeyi küçümsemeden daha çok yapacaklarının olduğu bilinciyle bu konulara el birliğiyle öncelik verilmesi gerektiğini söyledi.

 

Programda konuşan Ankara Vali Yardımcısı Süleyman Hurrem Aksoy: “Mesleki eğitimin ülkemizin geleceği açısından öneminin farkında olan Milli Eğitim Bakanlığımız bu alanda çalışmalarını yoğunlaştırmış; mesleki eğitimi özendirecek, mesleki eğitim kurumlarının hem sayısını hem de teknik imkanlarını geliştirecek çalışmaları hayata geçirmiştir. Ankara Valiliği ve Milli Eğitim Müdürlüğünün yürüttüğü çalışmalar neticesinde Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde eğitim alan yaklaşık 149 bin öğrencimiz için çeşitliliği olabilen, sektörün ihtiyaç duyabileceği perspektif içinde eleman yetiştirmeyi amaçlıyor, öğrencilerimizin bu liselerde modern sistemde işletmelerin taleplerine uygun nitelikte elemanlar olarak yetiştirilmelerini hedefliyoruz.”dedi.

 

Ankara Sanayi Odası ve 1. Organize Sanayi Bölgesi Başkanı M. Nurettin Özdebir ise konuşmasında, organize sanayi bölgelerinde meslek lisesi açılmasına imkan veren düzenlemenin hayata geçirildiğini hatırlatarak, projenin hayata geçirilmesinde katkıları dolayısıyla Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı ve diğer yetkililere teşekkürlerini iletti.

 

Temsili olarak Eğitim Öğretim yılının 2. döneminin ilk ders zilini çalan Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı öğrencilerin zili yavaş çalması üzerine zili tekrar eline alarak: "Böyle çalarsanız kimse derse girmez. Hayırlı, uğurlu olsun" diyerek zili güçlü bir şekilde tekrar kendisi çaldı.

 

Programın ardından beraberindekilerle atölyeleri ve derslikleri gezen Milli Eğitim Bakanımız Sayın Nabi Avcı, artık Mesleki ve teknik eğitim öğrencileri ve mezunları için ara eleman ifadesini kullanmadıklarını bunun yerine nitelikli eleman, ana eleman ifadesini kullandıklarını söyledi. 

 

08-02-201608-02-201608-02-201608-02-201608-02-201608-02-201608-02-201608-02-201608-02-201608-02-201608-02-201608-02-2016

Emniyet Mahallesi Gazeteci Yazar Muammer Yaşar Bostancı Caddesi MEB Beşevler Kampüsü Bina No 6 İ Blok Yenimahalle ANKARA - 0 312 306 86 00 / 306 86 04 / 306 86 05

MEB © - Tüm Hakları Saklıdır. Gizlilik, Kullanım ve Telif Hakları bildiriminde belirtilen kurallar çerçevesinde hizmet sunulmaktadır.